Ga je vervolg je eerste huis krijgen of misschien verhuizen? Later bent u misschien tegen het aspect gestuit dat er op de vastgoedmarkt 2 soorten koopwoningen worden geleverd, nieuwbouw en nieuwbouw en bestaande bouw. Maar voor welke woning ga je? Op deze blogsite hebben we de voor- en nadelen van zowel splinternieuwbouw als bestaande bouw en constructie voor je op een gezet gezet.

De voordelen van nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning wordt eerst op de markt begonnen voordat het huis er ook is, dus de bouw moet nog beginnen. U bent de eerste eigenaar van een nieuwbouwwoning. Er is nog niets echt in uw woning gewoond. Ook deze woningen zijn modern en hebben een gunstig energielabel. Het huis is ook vrij van naam en je hebt weinig onderhoud. U precies hoe alles er zeker zal zien en ook wat eerste hulp vanaf eerste minuut binnenkomt op het gebied van vloer, behang, meubels en meer.

De voordelen van bestaand bouwen

Het aanbod van bestaande bouw is vaak vele malen groter dan het aanbod van nieuwbouw. Gewoon omdat dit huis al bestaat. Er is dus een groot en gevarieerd aanbod. Bovendien kunt u niet wachten op een kind de bouw klaar is om deze woning al bestaat, u volgende maand nog intrekken als de huidige eigenaar daarna de woning kan verlaten. Daarnaast hebben veel bestaande woningen nog persoonlijkheid en een bijzondere sfeer uit het verleden. De huizen van vandaag zijn niet meer ontwikkeld zoals ze vroeger waren. Houdt u bijvoorbeeld van een hoog plafond, dan ontdekt u dat alleen in constructies. Er is een keuze om de vraagkosten te bespreken.

De nadelen van een gloednieuw gebouw

Natuurlijk zijn er ook enkele negatieve aspecten aan een nieuwbouwwoning. Omdat uw huis al in de verkoop is voordat het wordt ontwikkeld, kunt u spoedeisende hulp niet direct intrekken. Soms moet u ongeveer maanden van een jaar wachten. Echt verzwarend zeker als uw andere woning op deze minuut daadwerkelijk wordt aangeboden. Bovendien moet u dubbele kosten en een gerepareerde verkoopprijs. Met naam de Randstad zijn er vaak maar een paar woningen direct beschikbaar in extreem hoog is. Op het moment dat u uw hypotheek niet volledig kunt afronden, is er bijvoorbeeld sprake van een hypotheekrente die een vertraging oploopt. Je hebt ook gewoon een beperkte optie vanwege het feit dat de eerste hulp maar een paar duplicaten zijn gemaakt.

De nadelen van bestaand bouwen

Het is duidelijk dat bestaande constructies ook een aantal bedragen hebben, zoals kopersprijzen. Nog een nadeel kan een minder positief energielabel van onderhoudskosten zijn vanwege het feit dat uw huis een verbouwing kan krijgen. In het geval moeten eventuele dingen worden herbouwd en van afgebroken. Op deze manier kunnen uw prijzen een stuk hoger uitvallen, vooral als u er later pas achter komt dat er iets niet klopt aan uw huis.

Heb je trouwens nog geen antwoord op de vraag "hoeveel kan ik lenen"? Kijk dan op hypotheekrente.nl voor een prijsopgave van jouw optimale woonhypotheek.