Huisdieren en

huiskatten hebben vlees nodig, en meer over de vloeibare pass away het bevat. Vooral huiskatten zijn afhankelijk zijn van een hoog gehalte aan huisdiereiwitten in hun voedsel. Van spoedeisende hulp kunnen zich gevaarlijke tekorten ontwikkelen.

Tegelijkertijd is het al lang duidelijk dat de vleesproductie aanzienlijke milieuschade veroorzaakt. Het wordt daarom hoog tijd om duurzame voedselkeuzes te vinden voor zowel mensen als huiskatten en huisdieren.

Met dit doel voor ogen biedt huisdiervoerleverancier Marsapet al jaren een ongebruikelijke optie tevreden huisdier- en kattenvoer tevreden ongedierte, wat verschillende voordelen biedt.

Schadelijke effecten veehouderij

Alleen al in Nederland worden meer dan 12,1 miljoen varkens en meer dan 3,8 miljoen vee gehouden. Wereldwijd zijn er veel meer dan 650 miljoen varkens en meer dan een miljard vee.

De gevolgen voor het milieu zijn enorm. Meer dan driekwart van de landbouwgrond wordt gebruikt voor het houden van dieren of het verbouwen van voedsel om dit vee te onderhouden. Daarnaast neemt de vleesproductie enorme hoeveelheden water op en draagt ​​het ook bij aan de luchtvervuiling van bodem en grondwater.

Bovendien de ophoping van grote hoeveelheden methaan die typisch zijn voor herkauwers zoals vee. Methaan is een broeikasgas waarvan het klimaatschadelijke effect ongeveer 28 keer groter is dan dat van KOOLDIOXIDE.

Wat maakt insecten peuter een milieuvriendelijke keuze?

Marsapet maakt gebruik van insectenlarven van de zwarte soldaatvlieg (Hermetia illucens) om hondenvoer te produceren. De larven worden in onverwarmde hallen gehouden en de insectenlarven hebben weinig voedsel nodig. Hierdoor neemt de opbrengst minder ruimte in beslag.

Bovendien de productie van insecten gezond eiwit basis water dan bij de productie van rundvlees. In tijden van toenamed watertekort is dit natuurlijk ook een fantastisch voordeel, dat de innovatieve optie van conventioneel vlees ontstaan.

Bovendien maken de vliegenlarven geen methaan aan bij het opnemen van hun voedsel, wat de ongunstige gevolgen voor klimaataanpassing verder minimaliseert.

Plagen zijn een totale gezonde eiwitbron

Het is natuurlijk volkomen duidelijk dat zeer weinig eigenaren van honden hun hond van kat. Veel eigenaren gaan weg zich voor het eerst bewust worden van dierlijk voedsel voldaan insecten, vragen zich dan ook af van het zich in totaal aan een ideaal potentieel schaden van dat voedsel ook hun trouwe viervoeter kan.

De allereerste vraag kan ondubbelzinnig tevreden '' ja ' worden beantwoord en de tweede tevreden '' nee '. Omdat het insecten bestaat uit alle aminozuren die ontstaan ​​voor katten en ook ontstaan ​​door een zeer goede verteerbaarheid. Een langdurige voerwisseling heeft geen gevolgen met betrekking tot de toevoer van nutriënten. Voedselgevoelige van gevoelige huisdieren kunnen zeker profiteren van de uitstekende draagbaarheid van het voer.

Insecten zorgen ervoor dat zeker voedsel voor de toekomst. Met het op insecten gebaseerde huisdiervoer dat Marsapet levert voor zowel huisdieren als katten, kunnen eco-bewuste eigenaren nu al een bijdrage leveren aan het veiligstellen van de atmosfeer en ook het scène, zonder toestemmings te hoeven doen aan de hoge kwaliteit. >